Examen / Tussentijdsetoets

Wat is nu precies een tussentijdse toets?
De toets is eigenlijk een tussentijds examen die wordt afgenomen op ongeveer 3/4 van de rijopleiding dus ongeveer 3 weken voor het echte examen. Bij een TTT wordt gekeken of je al op niveau van het examen bent. Je gaat dan ongeveer een half uur op pad met een examinator van het CBR, eventueel gaat je instructeur/instructrice mee die achterin plaats neemt. Het examen word volledig nagebootst. Tijdens de toets zullen er ook 2 bijzondere verrichting gegeven worden. En als je deze goed uitvoert krijg je hier vrijstelling voor en hoef je deze niet meer te doen tijdens het examen.

Na de toets neemt de examinator de rit samen met jou en je instructeur/instructrice door en zal je de goede punten vertellen maar ook de punten die verbeterd moeten worden. De punten die verbeterd moeten worden zullen genoteerd worden en daar ga je dan met instructeur mee aan de slag zodat je op de dag van het examen er helemaal klaar voor bent.

Het grootste voordeel van een TTT is dat je precies weet hoe het er aan toe zal gaan op de dag van het examen en uit ervaring heb ik gezien dat het een heleboel stress wegneemt. De stress is een factor die helaas niet altijd te vermijden is en waar je ook niets aan kunt doen. Vaak komt het d

oordat examinatoren als boemannen worden afgeschilderd. En dat is niet terecht. Deze mensen doen hun werk en gunnen iedereen het felbegeerde rijbewijs maar de kandidaat moet dan natuurlijk wel laten zien dat hij/zij veilig en verantwoord alleen de weg op kan.

De TTT biedt je hierbij de kans om die fabels uit de weg te ruimen zodat je die onnodige stress niet mee hoeft te nemen naar je examen.